İbu-Fort Şurup Niçin Kullanılır?

İçerisinde ibuprofen etken maddesi içeren ibu-fort şurup içerisinde parasetamol içeren ateş düşürücü ilaçlara nazaran daha fazla yan etkiye sahip olabilmektedir.

İbu-fort şurup niçin kullanılır? diye merak edenler için özellikle romatizma ağrıları için, büyüme çağında görülen eklem ağrıları için, adet ağrıları için, kas iskelet sistemindeki ağrılar için, baş ağrısı veri değil kulak ağrısı, diş ağrısı, kas ağrısı için, ateşin düşürülmesi için, nezle veya grip gibi hastalıkların belirtilerinin hafifletilmesi için kullanılmaktadır.

İbu-Fort Kullanım Koşulları

İbu-fort kullanım koşulları özellikle çocuklarda kiloya bağlı olarak belirlenmektedir. 2 ila 6 yaş arasındaki çocuklarda veya 7 kilonun altında olan çocuklarda günde 2 veya 3 kez 1 ml kullanılması gerekmektedir ancak ateş 39 derecenin üzerindeyse bu doz 2 ml’ye çıkartılabilir.

6 yaşında oğlan çocuklarda veya 18 ila 22 kilogram arası olan çocuklarda günde 3 veya 4 kez 2.5 ml 39 derece üzerindeki sıcaklığa sahip olan çocuklarda ise 5 ml kullanılması gerekmektedir.

7 ila 10 yaş arası çocuklarda ve 22 ila 26 kilogram arası çocuklarda günde 3 veya 4 kez 3ml veya 39 derecenin üzerinde ateşlerde 6ml kullanılması gerekmektedir.

11 ile 12 yaş arası çocuklar da veya 30 ila 34 kilogram arası çocuklarda günde 3 veya 4 kez 4 ml 39 derece ateş üzerinde ise günde 8 ml kullanılması gerekmektedir.

İbu-Fort Şurup Kullananlar

İbu-fort şurup kullananlar tarafından yapılmış olan yorumlar incelendiğinde genellikle kaslarda ani güç kaybı görülmesi, uykusuzluk, baş dönmesi veya halsizlik gibi yan etkiler görüldüğü belirtilmiştir. Bu nedenle mümkün olduğunca doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerekmektedir. Özellikle küçük yaşlardaki çocuklarda hırıltı, bulanık görme veya ense sertliği gibi yan etkilere sebep olabilmektedir.

Bunun yanı sıra fazla sıklıkla karşılaşılması da deride morluklar, burunda veya diş etinde kanama, cilt soyulması, bilinç bulanıklığı, halisünasyon görmek 3, mide bağırsak kanaması, sarılık, duyma bozukluğu, sindirim bozukluğu, ishal, kurdeşen, beyaz kan hücreleri sayısında azalma, böbrek yetmezliği, ağrılı idrar yapma, erkek hastalarda idrar yapmakta zorluk, ağız iltihabı ve gastrit gibi yan etkileri de görülebilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.